Vanuit de passie voor de wijn en het wijnmaken startte een groep enthousiaste wijnmakers in 2018 met de aanleg van een wijngaard en de oprichting van de VZW Wijngaard Altinus. Altinus wil de passie en de kunst van het wijnmaken en de wijnbouw aan een breed publiek kenbaar maken. Hiertoe wordt, in eigen beheer, een wijngaard onderhouden en kwaliteitsvolle wijn geproduceerd. Voor het vele werk op en rond de wijngaard kunnen we ook beroep doen op een groep externe vrijwilligers. Het organiseren van geleide bezoeken voor groepen of verenigingen is voor ons een prioritaire activiteit. Als VZW (vereniging zonder winstoogmerk) wenden wij alle inkomsten, verworven uit onze productie en activiteiten, terug aan om ons doel te realiseren.

Wat gebeurt er wanneer 8 mensen met eenzelfde passie voor wijn en wijnmaken elkaar vinden? Vroeg of laat starten ze met het maken van plannen. En voor iedereen het goed en wel besefte was VZW Wijngaard Altinus geboren.

VZW Wijngaard Altinus wil de wijncultuur (wijnbouw en wijn maken) promoten in Zuid-West-Vlaanderen. Dit door het uitbaten van een wijngaard en het maken van kwaliteitsvolle wijn.

Via educatieve projecten en geleide bezoeken willen we onze passie voor wijnbouw en wijnmaken met een zo ruim mogelijk publiek delen.

Als vereniging zonder winstoogmerk wenden wij alle inkomsten verworven uit deze activiteiten terug aan om dit doel te realiseren.