DRUIVENSOORTEN

Johanniter en Solaris:

De Johanniterdruif is de onbetwiste topdruif als het gaat om nieuwe, schimmeltolerantie druivenrassen voor witte wijn. Deze druif heeft verwantschap met de Riesling en de Pinot Gris. Johanniterwijn heeft de smaak van een goed gestructureerde Riesling die in blinde proeverijen vaak betere resultaten boekt dan de traditionele Riesling of Pinot Gris.

Omdat de Johanniter vrij laat afrijpt hebben we daarnaast ook voor het vroegrijpe ras Solaris gekozen. Dit ras kent zijn oorsprong in zijn soortgenoten Riesling en Pinot Gris. Solaris is niet alleen één maand vroeger rijp dan Johanniter, maar bereikt ook een hoog suikergehalte zonder aan frisse zuren in te boeten.

In ideale omstandigheden aangeplant en gesnoeid zijn zowel Johanniter als Solaris vrij goed resistent tegen klassieke druivenziekten zoals echte meeldauw (oidium), valse meeldauw (peronospora) en grauwe schimmel (botrytis).

Zowel Johanniter als Solaris zijn geënt op een SO4-onderstam. Die zorgt er voor dat de druif past bij de grondsoort waarop werd aangeplant (zand-leem) en voorkomt een te snelle groei met misbloei als gevolg.